Covid-module

Snel weer aan de slag

Lukt het niet, of slechts deels, om je werk uit te voeren door de gevolgen van covid-19?
Of heb je moeite met het weer oppakken van je werkzaamheden na een infectie met covid-19?
Of is er sprake van de diagnose long-covid? Met de ReaSupport covid-module helpen we jou, zo snel als mogelijk, weer aan de slag.

De aard en de ernst van post-covid klachten verschilt enorm per persoon. De gevolgen van covid-19 kunnen op fysiek, cognitief, mentaal en psychosociaal vlak zijn, daarom is vaak de inzet van meerdere disciplines gewenst. Thema’s in ReaSupport covid-module zijn vermoeidheid, geheugen- en concentratiestoornissen, slaapproblematiek, mentale problemen, dreigend verzuim, uitval, etc. In deze module werken we dan ook nauw samen met met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen.

Voor wie is de covid-module?

Zelfstandig ondernemers en medewerkers met fysieke gezondheidsklachten en/of een lage belastbaarheid die door covid-klachten/long-covid (gedeeltelijk) dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn. Dit re-integratietraject verschilt van een gemiddeld ReaSupport traject vanwege het brede scala aan klachten dat ontwikkeld kan worden na een covid-19 infectie. 

Modules:

Er zijn 3 varianten van de covid-module:

  • Module 1 (light): fysieke beperkingen, milde vermoeidheidsklachten en weinig tot geen cognitieve of mentale problematiek;
  • Module 2 (medium): fysieke beperkingen in combinatie met vermoeidheidklachten en cognitieve of mentale klachten;
  • Module 3 (intensief): cliënt is ernstig fysiek beperkt, vermoeidheidsklachten zijn aanzienlijk en mentale of cognitieve problemen zijn zeer belemmerend.

Hoe ziet de covid-module eruit?

Duur module: 13 weken, 1-3 contactmomenten in de week.

Inhoud: intake, een op maat gemaakt traject, advies over intensiteit én disciplines in het traject, individuele en groepstrainingen.

Tijdens de afsluiting en de follow-up momenten evalueren we het doorlopen traject. Zo worden kennis en vaardigheden opgehaald en borgen we een duurzaam resultaat.